Mituri despre frumusete

Pentru ca prietenii si colegii nostrii au spus asa, am incercat diferite remedii, uleiuri si creme de-a lungul anilor pentru o piele radianta. Noi facem aproapte totul pentru frumusete, dar stiti ce remedii functioneaza intradevar?

Cititi mai departe pentru a afla adevarul cu privire la miturile despre frumusete.

Mitul 1: hidratarea ar trebui sa fie folosita numai in cazul pielii uscate.

Realitate: multi dintre noi cred ca tenul gras pare contra intuitiv pentru pielea uscata. Acesta nu este cazul, deoarece toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, nu doar pielea uscata. Pe langa hidratare, aceste creme protejeaza impotriva razelor UV, previne ridurile si netezeste pielea pentru machiaj.

Mitul 2: produsele anti-imbatranire ajuta sa scapi de riduri.

Realitate: nu exista nici un produs sau formula magica care poate prevenii sau face ca ridurile sa dispara. Produsele pot incetini sau ascunde procesul de imbatranire pentru ceva timp.

Mitul 3: uleiul cad ajuta pielea uscata, crapata.

Realitate: uleiurile uscate sunt utilizate pe pielea uscata de ani, dar realitatea este ca acestea nu ajuta in nici un fel la inmuierea pielii uscate/crapate. Numai anumite uleiuri cum ar fi uleiul de kernel si uleiul de avocado (care contine acizi grasi si vitaminele A si E) ajuta in hidratarea pielii.

Mitul 4: ciocolata ajuta la hranirea pielii.

Realitate: ciocolata este un aliment bogat in calorii dulci. Consumul mare de zahar nu este sanatos pentru piele si consumul excesiv poate duce la probleme ale pielii cum ar fi acneea si cosurile.

Mitul 5: vaselina ajuta la cresterea genelor.

Realitate: vaselina nu va creste genele, cu toate acestea poate provoca inflamatii sau capete albe.

Mitul 6: pasta de dinti poate ajuta la vindecarea cosurilor.

Realitate: nici o pasta de dinti nu poate vindeca un cos. Doar cele care contin mentol au un efect de racire pentru a calma inflamatia. Dar, folosind pasta de dinti poate duce la roseata sau chiar la iritatii ale pielii.

Mitul 7: produsele hipoalergice ajuta la hranirea pielii sensibile.

Realitate: produsele hipoalergice sunt doar un artificiu de pubicitate. Fii sigur de ceea ce utilizezi pe pielea ta. Niciodata nu folosi replici de produse pentru ingrijirea pielii. Incearca sa te asiguri de autenticitatea produsului.

Mitul 8: machiajul cauzeaza acneea.

Realitate: produsele de machiaj pot cauza probleme ale pielii, cum ar fi acneea, dar nu exista nici o cercetare pentru a identifica ca machiajul ca si cauza radacina. Acneea este rezultatul unei substante iritante sau un raspuns inflamator ori o reactie cutanata aleatorie.

Mitul 9: genetica decide modul in care pielea imbatraneste.

Realitate: genetica nu are nici un rol in procesul de imbatranire a pielii, dar nu este singurul factor determinant. Factorii externi au un impact asupra varstei pielii noastre, acestia sunt expunerea la soare, dieta, consumul de alcool si produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea pielii.

Mitul 10: daca ai pielea uscata, trebuie sa bei multa apa.

Realitate: pielea uscata poate fi lipsita de hidratare, dar daca bei mai multa apa nu vei obtine o piele uscata care sa arate mai bine.