Casa dulce casa

Adevarul este ca unii oameni sunt experti in mentinerea casei, in timp ce alti cauta probleme in tot ceea ce tine de casa lor! In timp ce unele case arata frumos, chiar si intr-o vizita surpriza, altele au un aspect aglomerat chiar si atunci cand esti anuntat ca vin in vizita. De ce exista aceasta diferenta? Este un cadou cu care te nasti? Sau poti invata ceva?

A da un aspect frumos casei tale nu necesita stiinta. Este nevoie de latura artistica care sa se uneasca cu cea practica. Sa vedem cateva sfaturi pe care le puteti folosi in obtinerea unei case frumoase.

Concentrati-va pe eficienta

Cel mai important lucru de retinut este proiectarea sau renovarea elementelor din jurul casei. Casele bune au spatii mari ascunse care pot fi utilizate pentru a depozita lucurile inutile. Exista multe astfel de lucuri in casa care nu sunt necesare tot timpul. De exemplu, imbracamintea de iarna, instrumentele, ustensilele de bucatarie, etc folosite ocazional. Deci atunci cand va proiectati casa, asigurati-va ca aveti spatiu suficient pentru a pune deoparte toate lucurile de care nu aveti nevoie in mod regulat.
Puteti face acest lucru prin utilizarea paturilor cu rafturi, cu dulapuri mari in camera dumneavoastra sau prin achizitia de mobilier inteigent cu o multime de compartimente ascunse. Puteti face din casa dumneavoastra un spatiu elegant in care sa pastrati multe lucuri eficiente!

Scapati de dezordine

Aceasta este probabil, problema cea mai mare a caselor care se confrunta cu elemente inutile! Trebuie sa intelegeti ca mentinerea lucurilor inutile in casa reduce spatiul de stocare pentru alte lucruri. De exemplu, sa va agatati de cadourile de nunta nu are nici un sens, daca nu le folositi niciodata. Unele lucruri pur si simplu trebuie sa dispara.
De asemenea, trebuie sa faceti curatenie generala cel putin o data pe luna. Punand deoparte ceva “temporar” va face doar confuzi si va reamintesc ca spatiile de depozitare sunt pline cu alte lucruri. Deci, eliminati in mod regulat deseurile!

Faceti casa frumoasa

Acum ca am aranjat casa, trebuie sa o faceti frumoasa. Ei bine, este timpul sa fiti creativi. Ridicati elemetele decorative si planificati. In primul rand, identificati zonele in care puteti folosi elemente decorative. Si apoi, mergeti mai departe, incercati diferite pozitii pentru a vedea ceea ce intradevar va place. Nu ezitati sa experimentati si sa incercati diferite culori pe pereti si pe sectiuni.
Tablourile, breocurile, piesele de cristal orice ar fi asigurati-va doar ca nu se amesteca si se potrivesc. Nu aveti loc sa va aranjati toate exponatele, utilizati intreaga casa pentru a distribui uniform elementae, astfel incat casa sa arate frumos.

Plantele

Toata lumea iubeste plantele din casa! O planta poate transforam o camera intr-un decor cald si confortabil. Un pic de verdeata cu siguranta adauga farmec si atmosfera unei case. Multe apartamente din oras isi transforma balcoanele in mini-gradini. Pastrarea plantelor in casa dumneavoastra va face sa va simtiti proaspeti.
Inovati-va modul in care aranjati plantele in casa. Utilizati umerase de tavan, vase frumoase, grile si alte elemente ce arata bine in jurul lor.

Implicati-va membrii de familie

Toti membrii familiei trebuie sa faca un efort pentru a pastra casa ingrijita si ordonata! Este important sa faceti tot ceea ce trebuie pentru mentinerea casei bine aranjate. Copiii trebuie sa fie disciplinati atunci cand vine vorba de a pune lucurile inapoi la locul lor. Recompensatii atunci cand fac un efort, astfel incat sa-i incurajati sa isi pastreze camera curata.

Astfel, prin aceste simple metode, puteti exclama si dumneavoastra “casa dulce casa”!