Balsam de buze preparat in casa

Balsamul de buze este elementar pentru ingrijirea buzelor, care sunt atacate de soare, vant, aer uscat, bacterii si sarea din alimente. Balsamul de buze ajuta la reducerea uscarii buzelor si protejeaza impotriva bacteriilor. Uneori, un produs cosmetic scump sau unul care contine petrol sau alte substante chimice sunt inlocuite de alternative naturale ale balsamului de buze.

Balsamul de buze preparat in casa cu ingrediente naturale hidrateaza buzele. Exista multe moduri in care va puteti prepara propriul balsam. Cu ajutorul catorva ingrediente pe care le gasiti in bucataria proprie puteti crea un balsam moale si suplu.

1. Balsam de buze cu uleiuri naturale si aloe vera

Un balsam de buze din uleiuri naturale si ingrediente precum aloe vera poate fi hidratant si vindecator pentru buze. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de petale de ceara de albine, ulei de floarea soarelui, ulei de migdale dulci, ulei din seminte de struguri si concentrat de aloe vera.
Amestecat petalele de ceara de albine, uleiul de floarea soarelui, uleiul de migdale dulci, uleiul de seminte de struguri in partea de sus a unui cazan dublu. Incaziti incet la foc mic amestecand continuu pana se topeste complet ceara. Dupa oprirea caldurii, odata ce vedeti ca solutia se ingroase, adaugati concentratul de aloe vera. Amestecati timp de doua minute. Lasati balsamul sa se raceasca. Asigurati-va ca in puneti intr-un recipient cu capac.

2. Balsam de buze cu unt de cacao, ulei de migdale si miere

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ceara de albine, unt de cacao, ulei de migdale dulci si miere. Amestecati o lingurita de ceara de albine ambalata, jumatate de lingurita de unt de cacao si patru linguri de ulei de migdale dulci intr-un pahar rezistent la caldura. Adaugati pana la o lingurita de miere pentru aroma. Luati o tigaie cu apa si puneti paharul in ea. Puneti tigaia pe aragaz si incalziti pe foc mic. Amestecati pana se topeste ceara. Adaugati cateva picaturi de uleiuri esentiale. Turnati solutia intr-un vas si lasati la racit.

3. Balsam de buze cu lamaie

Luati o lingurita de ceara de albine, puneti-o intr-o tigaie si incalziti-o. Adaugati o lingurita de vaselina jeleu si patru-cinci picaturi de ulei de lamaie. Opriti focul si turnati solutia intr-un recipient cu capac.

4. Balsam de buze cu miere

Incalziti o lingura de vaselina si jumatate de lingurita de miere. Amestecati timp ce cel putin trei minute. Luati de pe foc si turnati intr-un recipient cu capac. Lasati sa se raceasca.