Alimente ideale pentru o dieta de succes

Grasimile ne tin de cald, ne protejeaza si ne tin in viata. Dar prea mult, acestea creeaza obezitatea. Daca sunteti in incercarea de pierde din greutate, cititi acestea lucruri. Aceste alimente se pun pe talia dumneavoastra. Anumite alimente au un efect termogenic foarte mare astfel incat sa arda literalmente caloriile in timp ce mestecati aceste alimente.

Arahidele

Arahidele lupta impotriva cresterii in greutate, incetineste cresterea zaharului in sange si oprestea senzatia de foame. Un studiu a constatat ca persoanele care au adaugat 500 de calorii de arahide in dieta lor timp de trei saptamani nu au avut aproape nici o schimbare in greutate, si o scadere cu 24% a trigliceridelor din sange asociate cu bolile de inima.

Stimuleaza metabolismul

Din revista de sanatate, este adevarat: anumite alimente au efect termogenic foarte mare, astfel incat sa arda literalmente calorii in timp ce mesteci. Altele contin nutrienti si compusi care alimenteaza focul metabolic. Alimentati metabolismul cu acestea.

Fasole si leguminoase

Acestea construiesc muschii, ajuta la arderea grasimilor si la reglarea digestiei.

Cerealele integrale

Corpul dumneavoastra arde de doua ori mai multe calorii din cerelele integrale (in special cele bogate in fibre, precum faina de ovaz si orezul brun) decat alimentele procesate.

Iaurtul

Acesta este unul dintre cele mai bune surse de calciu, care lupta impotriva grasimii. Iaurtul si alte produse lactate sunt principalele surse de leucina, care ajuta de asemenea in lupta impotriva grasimii.

Ceaiul verde

Beti patru cani de ceai verde pe zi, pentru a ajuta in pierderea a mai multa de sase kilograme in opt saptamani. Acesta porneste arderea grasimilor. Un compus din ceai, accelereaza metabolismul temporar dupa ce il beti. Pentru a mari aportul de ceai, pastrati o cana rece in frigider.

Ardei iute

Capsaicina, compusul care da ardeiului iute, iuteala incalzeste corpul si face ca, caloriile suplimentare sa se topeasca. Puteti sa obtineti acest lucru prin consumul de ardei iute crud, fiert, uscat sau sub forma de praf. Adaugati la fel de mult ardei iute sau sos iute in supe, oua si carne.